Yhden populaatiokissan tarina

Tänään on viimein se päivä, kun Misu otti ison askelen ja rohkaistui tulemaan sohvakaveriksi nukkumaan mun jalkojen viereen. Tää on niin isoa, etten voi olla hehkuttamatta! Sen tunteen ymmärtää vain, jos on elänyt pitkään hyvin aran, varovaisen ja luottamuspulmaisen kissan kanssa.

Kerronpa vähän taustaa. Misu on pelastettu kissapopulaatiosta ja muutti meille ensikodista Kotkasta heinäkuussa 2018. Kotkassa Misua tutustutti sisäkissan elämään ihana Karoliina. Hänelle on tärkeää auttaa näitä ei-kenenkään kissoja ja teki siinä hyvää työtä. Ensikotina toimiminen on yksi erityisen tärkeä osa kissojen pelastustoimintaa ja näistä vapaaehtoisista kodeista on monilla alueilla pulaa.

Kisu ry:n kautta toiminta on valvottua ja organisoitua ja iso kiitos kuuluu näille vapaaehtoisille ensikodeille, jotka auttavat kissoja uuteen elämään. Mukana toiminnassa on myös eläinlääkäreitä. Jokainen yhdistyksen pelastama kissa tarkastetaan eläinlääkärillä. Kissat sirutetaan, rokotetaan, leikkautetaan ja tietysti aloitetaan mahdollisesti havaittujen terveysongelmien hoito. 

Ikävä kyllä ihan jokaisen kissan kohtalo ei ole uusi ihana koti. Osa ulkoa löydetyistä kissoista on niin huonossa kunnossa, ettei mitään vaihtoehtoa eutanasialle enää ole. Osa näistä pelastetuista kissoista kuolee ulkoelämässä saamiinsa vammoihin ja sairauksiin. 

Kotiutus, tutustuminen ja kesyyntyminen on ollut todella hidasta Misun kanssa. Asioissa edetään kissan tahdissa. Välillä tulee pieniä edistysaskelia, mutta kärsivällisyyttä Misun kanssa tarvitaan paljon. Oli aikoja, jolloin Misu ei kestänyt edes samassa huoneessa oloa, läheltä kävelyä, ei uskaltautunut ottamaan herkkuja kädestä puhumattakaan kosketuksesta. Pikkuhiljaa ollaan niitä asioita yks kerrallaan arjen lomassa tuotu mukaan harjoitteluun. 

Ja nyt, ilman mitään herkkuhoukutteita tai muuta kiinnostavaa, Misu tuli omasta tahdostaan tohon noin rennosti nukkumaan!! Tää on iso askel meille kaikille ja toivottavasti tästä jää hyvä jälki muistiin, niin tulisi joskus toistekin. 

Kissojensuojelun kautta tulevien kissojen kotiuttaminen ei oo yksinkertaista, helppoa eikä yleensä myöskään nopeaa. Luottamuksen saavuttaminen tapahtuu kissan ehdoilla. Se voi viedä jopa vuosia eikä luottamukselliseen suhteeseen voi pakottaa yhtään kissaa. Rescue-kissan kotiutus ei todellakaan sovi kelle tahansa. Se vaatii paljon, mutta siitä saa vielä enemmän. 

Nyt me voidaan juhlia taas yhtä edistysaskelta ja onnistumista 💕 Hyvä Misu!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikään ei muutu jos mitään ei itse muuta

Sanataiteilua talviretkeltä

Miks ihmeessä mä vieläkin oon varhaiskasvatuksen lastenhoitaja?